dinsdag 7 april 2015

Zwarte tulp

Titel: Zwarte tulp
Productie:
NL Film
Genre:
Drama serie
Verschenen:
Maart 2015
Beschikbaar:
Exclusief bij Videoland Unlimited
Duur:
12 afleveringen van 50 minuten

Cast
Luuk Vonk (Huub Stapel), Mariek Vonk (Linda van Dyck), Roos Vonk (Pim Lambeau), Emma Vonk (Anna Drijver), Jisanne Vonk (Puck van Stijn), Sacha (Raymond Thiry), Ben Vonk (Roeland Fernhout), Kat(inka) Vonk (Carolien Spoor), Joeri Vonk (Benja Bruijning), Henk Kester (Marcel Musters), Lilian Kester (Renee Fokker), Felix Kester (Gijs Naber), Lynn Kester (Abbey Hoes) en Martijn Kester (Willem Voogd).

Op 30 maart 2015 trapte Videoland af met een nieuw format, de eerste Nederlandse serie die exclusief is geproduceerd voor het video-on-demand-platform. Zwarte tulp is geproduceerd door NL Film en exclusief beschikbaar via Videoland Unlimited.

In Zwarte tulp draait het om de families Kester en Vonk. Beide eigenaar van een tulpenkwekerij en elkaars grootste concurrenten. De families zijn in een eeuwenoude vete verwikkeld en gunnen elkaar het licht in de ogen niet.

Vijftien jaar geleden verongelukten de ouders van Lynn en Martijn Kester. Henk en Lilian Kester ontfermden zich over de toen vijfjarige tweeling en voedden hen op als hun eigen kinderen.

Het dodelijke ongeval is een groot mysterie. Niemand weet wat er zich daadwerkelijk heeft afgespeeld. Al vijftien jaar lang wordt er met de beschuldigende vinger naar Luuk Vonk gewezen, alleen niemand kan zijn schuld bewijzen. Het hele gebeuren is een ware obsessie voor Henk Kester geworden.

In beide families staat het kweken van de zeldzame Zwarte tulp centraal. Hun hele levens draaien hierom, allebei willen ze de eerste zijn, de strijd is enorm. Wie lukt het als eerste om deze unieke Zwarte tulp te kweken?

De grote hamvraag blijft; is Luuk Vonk schuldig of niet?

Naast liefhebber van Nederlandse thriller boeken ben ik groot fan van Nederlandse series. Toen ik de trailer van Zwarte tulp voorbij zag komen sprak deze me meteen aan. Direct na de lancering ben ik begonnen met kijken en na de eerste aflevering was ik verkocht.

De spanning is werkelijk vanaf de allereerste minuut aanwezig en houd je gedurende de hele serie aan de buis gekluisterd. Eenmaal begonnen met kijken, wil je maar één ding en dat is verder kijken, te weten komen hoe het precies in elkaar zit. Zwarte tulp telt 12 afleveringen, dat is dan ook meteen het enige minpuntje dat ik aan deze serie kan ontdekken, dat het slechts 12 afleveringen telt, en je daarna met een kater achterblijft omdat je meer wil. Ik hoop dan ook op een tweede seizoen. Uiteindelijk heb ik Zwarte tulp in twee dagen rond gekeken, ik kon gewoon niet meer stoppen met kijken, echt verslavingsfactor 100 deze serie.

Zwarte tulp bevat alles; spanning met een duister randje. Een super cast, met niet de minste namen, die hun rollen goed vertolken, zelfs de kleine Jisanne en Olivia, om oma Vonk heb ik helemaal dubbel gelegen, echt top. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe spannender het wordt. Familiegeheimen en intriges, humor, romantiek, echt alles klopt aan deze serie. Genieten van de eerste tot de laatste minuut.

Met Zwarte tulp heeft NL Film zichzelf overtroffen en een unieke serie neergezet. Een mustsee!

Ook nieuwsgierig geworden? Videoland heeft een leuke actie, wanneer je nu lid wordt, kijk je de eerste maand gratis en kun je direct genieten van Zwarte tulp.

Zwarte tulp, nieuw format groot succes, heeft het allemaal, spanning met een duister randje, humor, verslavingsfactor 100, mustsee!

★★★★

Geen opmerkingen:

Een reactie posten