dinsdag 21 mei 2013

Drift

Titel: Drift
Auteur:
Peter van Beek
Uitgever:
De Crime Compagnie
Genre:
Thriller
Verschenen:
April 2013
Beschikbaar:
Paperback en Ebook
ISBN:
9789461090775 en 9789461090874
Pagina’s:
300
 

Peter van Beek
Peter van Beek (1958) studeerde Nederlandse taal- en Letterkunde. Hij is docent Nederlands en Journalistiek en geeft o.a. les op de Hogeschool Utrecht. Eerder schreef hij zeven jeugdboeken. Drift is zijn eerste thriller.

Korte samenvatting
“Als de tijd wegtikt...
Aan boord van de veerboot naar Texel treft rechercheur Lone Telander het bevroren lichaam van een oudere man aan in een achtergebleven vrachtwagen. Ze beseft meteen dat deze moord niet op zichzelf staat en vraagt versterking. De dood van de man blijkt het begin van een reeks gruwelijke moorden, waarbij Lone en haar collega’s volledig in het duister tasten. Totdat de moordenaar wel heel erg dichtbij komt…”
Waar gaat het boek over
Het boek is verdeeld in dagen, deze dagen hebben weer afzonderlijke hoofdstukken, het verhaal start op vrijdag.

De hoofdpersoon is de 35 jarige roodharige Lone Telander, een stoer chick, werkzaam bij de recherche en sinds het verbreken van haar relatie woonachtig bij haar zieke vader op Texel.

Tijdens de overtocht naar Texel blijft een verlaten diepvriesvrachtwagen achter op de veerboot. Rechercheur Lone Telander is als eerste ter plaatse. In de vrachtwagen blijkt het bevroren lichaam van een oudere man, vastgeboden op een barkruk achter te zijn gelaten.
Een team rechercheurs, waar Lone deel van uit maakt wordt op de zaak gezet.
Het blijft niet bij deze ene moord, al snel volgen er meer brute moorden. De dader is een intelligente verknipte psychopaat, die Lone en haar team telkens een stapje voor is.
Hij brengt de politie op de hoogte door webcambeelden van zijn slachtoffers te versturen.
De dader gaat telkens op een andere manier te werk, maar kenmerkt zich door aanwijzingen op zijn slachtoffers achter te laten.
Wie is de moordenaar? En wordt hij nog op tijd gevonden voor hij nog meer onschuldige slachtoffers maakt?

Mening
Drift is het thrillerdebuut van Peter van Beek en wat mij betreft wederom een geslaagd debuut, meer dan geslaagd zelfs, ik ben fan van de Lone Telander thriller en kijk uit naar het vervolg van deze thriller.
Peter van Beek is een nieuwe aanwinst van uitgeverij De Crime Compagnie, ze hebben wederom een talent aan hun uitgeverij toegevoegd. Er worden steeds meer getalenteerde Nederlandse thrillerauteurs ontdekt.
Drift is een originele spannende thriller met een boeiend verhaal en dito personages.
Ik heb enorm van het boek genoten en baalde toen ik de laatste bladzijde gelezen had.
Het boek heeft een intrigerende kaft, deze sprak me gelijk aan, het nodigt uit tot het lezen van het boek.
Peter van Beek heeft een fijne schrijfstijl, het boek leest makkelijk en snel.
De schrijver geeft redelijk snel in het verhaal de dader prijs, maar dat heeft er niet voor gezorgd dat de spanning weg was. Het is de schrijver goed gelukt om de spanning voelbaar te maken, het boek bevat spannende brute huiveringwekkende scènes.
Vanaf de eerste bladzijde wordt je interesse gewerkt, wie is de chauffeur met X-benen van de Mercedes diepvriesvrachtwagen en waarom laat hij zijn wagen achter op de veerboot naar Texel? En wie is die oude vrouw op de foto?
Wie is toch de Vanitas-man? Waarom maakt hij webcambeelden van zijn slachtoffers? En waarom laat hij aanwijzingen achter? Wat is het motief van de dader? Wat drijft hem? Waarom pleegt hij de moorden?
Wat hebben de slachtoffers gemeen? En wat hebben Lone en haar vader hiermee te maken?
Wordt de dader nog op tijd gevonden of gaan er nog meer onschuldige slachtoffers vallen terwijl de tijd snel wegtikt?
Wat is er tussen Lone en haar vader gebeurd? Wat is de reden waarom Lone bij de potitie is gegaan?
Mijn favoriete personages uit het boek zijn Mihra en Lone, twee stoere vrouwen.
Drift, een echte aanrader!

Waardering
5/5

Bron
Website De Crime Compagnie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten