woensdag 4 december 2013

Aankomende recensies

Deze maand mogen jullie weer een aantal nieuwe recensies verwachten, er liggen hier weer een aantal mooie exemplaren klaar die mij roepen om gelezen te worden. Een aantal zijn nog blijven liggen van vorige maand, ik heb maar twee oogjes en handjes dus kan niet alles tegelijk lezen en recenseren, helaas, ik kom tijd tekort.
Ik heb er veel zin in, jullie hopelijk ook?
Kijk en lees mee welke boeken eraan komen.



Schaduwdochter – Anita Larkens

Wat als de waarheid erger is dan de leugen?
Na het stuklopen van haar huwelijk pakt psychologe Mare Berg de draad weer op. Vastbesloten om er het beste van te maken neemt ze een nieuwe casus aan. Het betreft een jonge vrouw, Chantal, die vanwege meerdere diefstallen door Reclassering is doorverwezen. Een eenvoudige zaak - zo lijkt het in eerste instantie - maar Chantal drijft Mare al gauw tot het uiterste.
Als Chantal spoorloos verdwijnt, ontfermt Mare zich over haar dochtertje. Vier jaar lang is ze met hart en ziel moeder van de kleine Suus. Tot Chantal terugkomt. Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat Mare tot een onvoorstelbare daad drijft. De gevolgen zijn verstrekkender dan iemand voor mogelijk heeft gehouden. Schaduwdochter is een psychologische thriller over liefde, vriendschap, onschuld en verlies. 


Conflict – Susan Moonen

Is hun vriendschap sterk genoeg om het verraad te overleven?
Eva en Lotte zijn al sinds de kleuterschool onafscheidelijk. Hun vriendschap is de wereld. Lotte is getrouwd en moeder van een tweeling. Eva werkt bij een bank en woont samen met Johan, een makelaar in onroerend goed. Dan worden er in Ravenstein, het stadje waar de vriendinnen wonen, dode vrouwen gevonden. De ontzielde lichamen zijn gemarteld, de lompheid van de verkrachtingen is ongekend. Al snel na de vondst ontdekt Eva iets verschrikkelijks. Het gaat haar voorstellingsvermogen volledig te boven. Ze verzet zich tegen de waarheid, maar de feiten stapelen zich op. Hoe kan ze haar vriendin Lotte beschermen?



Ik volg je – Marelle Boersma

Hij volgt je...overal
Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar niemand je accepteert. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je uitnodigt voor een etentje, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal…
Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.  




Wintergast – Jet van Vuuren

Het is bijna kerstvakantie en Bea Versluis is moe. Moe van haar werk in het onderwijs en moe van haar man. Als een aangetrouwde neef uit Groningen haar vraagt of ze de kerstdagen bij hem en zijn familie komt doorbrengen, aarzelt Bea geen moment. Hoewel ze tot dan toe amper contact met hen heeft gehad, pakt ze haar koffers en vertrekt ze zonder echtgenoot richting het hoge noorden. 
Onderweg naar de herenboerderij van de neef strandt ze echter met haar auto in een dichte sneeuwstorm. Als de neef haar daarna oppikt, zal ze zonder eigen vervoer de rest van de vakantie in het huis van de onbekende familie moeten doorbrengen. Een huis dat niet alleen ver van de bewoonde wereld ligt, maar ook geheimen herbergt. Ingesneeuwd en geïsoleerd stuit Bea op een verschrikkelijk familiegeheim dat niet voor haar bestemd is. Dan merkt ze dat haar sprookjesachtige droom van een fijne kerst in een warme familiekring uit elkaar dreigt te spatten. Niet alleen wordt haar de welverdiende rust ontnomen, maar begint het langdurige slaapgebrek ook bezit van haar te nemen. Wat is nog werkelijkheid en wat is droom?

Dekmantel – Loes den Hollander

Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader.
De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende ideeën over wraak en het recht op vergelding.
De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen.
Tijdens het proces dat volgt wordt iedereen opgeschrikt door een gebeurtenis die te maken zou kunnen hebben met vergelding. In beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst.
Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht?
Het antwoord lijkt voor de hand te liggen.

En dan liggen er nog een heleboel mooie boeken op mij te wachten.

Fijne leesmaand allemaal.

Welke boeken staan er op jouw verlanglijstje?

4 opmerkingen:

  1. Deze maand is een heerlijke maand om te gaan lezen. Je kinderen hebben ook lekker vakantie en wat feestdagen voor die deur die ook voor rust zorgen.

    Jouw blog is mijn verlanglijstje. En de tips die jij mij zo af en toe gegeven heb. Dus als ik weer kans zie om lekker in de hoek van de bank te gaan nestelen dan komen de boeken er ook bij.

    Fijne 'lees' avond!

    Debby
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk om te horen Deb.
    Hoop dat je binnenkort in je nieuwe huisje lekker heerlijk in het hoekje van de bank weg kunt kruipen met een spannend boek.

    X
    Kat

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben benieuwd naar het boek van Jet van Vuuren. Lijkt me erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk Lyanne, ben er ook erg benieuwd naar. Eventjes het boek waarin ik nu bezig ben uitlezen en dan ga ik er denk ik in beginnen. Twijfel nog of Wintergast of Conflict heb er allebei heel veel zin in.

    BeantwoordenVerwijderen