maandag 27 maart 2023

Een lege plek - Sophie Wester

 

Titel: Een lege plek
Auteur: Sophie Wester
Uitgever: De Crime Compagnie
Genre: Thriller
Verschenen: februari 2023
Beschikbaar: Paperback, Ebook en luisterboek
ISBN: 9789461096838, 9789461097088 en 9789461096562
NUR: 332
Pagina’s: 300


Arts Birgit gaat altijd tot het uiterste om haar cliënten te helpen met hun kinderwens. Maar deze keer gaat ze te ver...

Birgit Zilver is een succesvolle arts in haar eigen vruchtbaarheidskliniek. Wanneer haar ex-vriend Sander vraagt of ze hem en zijn vrouw Annabel wil helpen met hun kinderwens, is Birgit zo overrompeld dat ze toestemt. Kort daarna krijgt ze te maken met heftige bedreigingen en raakt ze de controle over haar leven kwijt. In een wanhopige poging om de regie weer terug te krijgen, maar Birgit een grove inschattingsfout.

Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen.

Birgit Zilver, alias de Wonderdokter, is fertiliteitsarts en behoort tot de besten in haar vakgebied. Vijf jaar geleden heeft zij samen met haar zakenpartner, Johan Dodewaardt Fertiliteitskliniek Zilver opgericht. Inmiddels is de kliniek een daverend succes.

De stilte is haast tastbaar en de gedachten die haar ‘s nachts uit haar slaap houden, dringen zich weer aan haar op. De leegte overvalt haar, zo heftig dat haar buik er pijn van doet.

Birgit heeft alles gegeven voor haar carrière en heeft een geweldige reputatie opgebouwd in Nederland én Amerika. Maar zo succesvol ze is als arts, zo eenzaam is ze in haar privéleven.

Wat hen voor altijd had moeten verbinden, dreigt nu een onoverbrugbare kloof te veroorzaken.

Sander en Annabel Huisman zijn dertien jaar samen en proberen al vijf lange jaren zwanger te worden. Dit onvervulde verlangen gaat ze niet in de koude kleren zitten. De impact van het hele traject op hun leven drijft ze langzaam maar zeker steeds verder uit elkaar.

Hopeloze gevallen zijn tenslotte haar specialiteit. Soms heb je alleen een flinke dosis doorzettingsvermogen en een beetje geluk nodig.

Ze proberen het nog één laatste keer en kloppen daarbij ten einde raad bij Wonderdokter Birgit aan. Tevens de ex van Sander. Deze beslissing haalt het verleden naar boven en maakt veel los. Ze wordt volledig voor het blok gezet en in een moment van zwakte stemt zij toe, waardoor haar leven compleet op zijn kop komt te staan.

Door de jaren heen heeft ze het leven van ontelbare baby’s mogelijk gemaakt en ze heeft er nooit over nagedacht waar die kinderen terechtkwamen. Ze is er altijd blind van uitgegaan dat ze veilig waren, omdat ze zo gewenst waren. Nu pas realiseert ze zich dat ze al die jaren zonder het zelf te weten, voor god heeft gespeeld.


Een lege plek is de tweede thriller van auteursduo Sophie Wester. Sophie Wester is de schrijversnaam van Sophie Fraza en Ester Ankoné. De tweede thriller geschreven door een duo die ik deze maand heb gelezen. En wederom heb ik niet gemerkt dat dit boek geschreven is door twee verschillende personen. Knap gedaan! Hun debuut Moordende hitte verscheen vorig jaar augustus en werd goed ontvangen. Zelf heb ik deze nog te goed want deze staat klaar om gelezen te worden in mijn boekenkast. Ben dan ook zeer benieuwd, helemaal na het lezen van Een lege plek.

De cover van Een lege plek is prachtig.
Een lege plek in opgedeeld in 5 delen en bestaat uit 73 korte hoofdstukken geschreven in wisselend perspectief vanuit hoofdpersonages Birgit, Annabel en een nog onbekend personage, een gestoorde geest, vol wrok.
Door de flashbacks naar het verleden worden we telkens een stukje mee terug genomen in de levens van Birgit en Annabel.

Het verhaal gaat van start met een spannende beklemmende proloog om vervolgens in rustig tempo verder opgebouwd te worden, waar de spanning steeds verder opgevoerd wordt.
De schrijfstijl van Sophie Wester is enorm toegankelijk, ik was meteen fan van hun schrijfstijl. Heel vlot en beeldend, prikkelend met een vleugje humor. Enorm verslavend want je blijft maar doorlezen. De verhaallijn is spannend en onheilspellend, en hier en daar lekker luguber. Tijdens het lezen vallen de verdenkingen heen en weer. De karakters en heftige thema’s zijn goed uitgewerkt. De aangrijpende thematiek is door het hele verhaal verweven. Thema’s als huwelijksperikelen, ongewenste onvruchtbaarheid en alles wat dit met zich meebrengt en gecompliceerde familiebanden.

Sophie Wester heeft de karakters herkenbaar en levendig gecreëerd. De gevoelens en emoties zijn voelbaar beschreven. Gevoelens als onverwerkt verdriet, eenzaamheid, onvervulde verlangens, jaloezie, frustraties en wraakgevoelens. Demonen uit hun verleden waar ze mee te maken krijgen en wat dit met ze doet.
In Een lege plek maken we kennis met Birgit Zilver, de allerbeste vruchtbaarheidsarts van Nederland, een succesvolle vrouw. Vijf jaar geleden startte zij samen met haar zakenpartner Johan Dodewaardt Fertiliteitskliniek Zilver. Inmiddels is de kliniek een daverend succes. Birgit heeft alles gegeven voor haar carrière. Zo succesvol als ze is als arts, zo eenzaam is ze in haar vrije tijd. Ze worstelt met haar verleden. Wanneer haar ex Sander Huisman plotseling weer voor haar neus staat, maakt dat veel in haar los. Het heeft lang geduurd voor Birgit over hem heen was en hij is en blijft haar blinde vlek. Maar Sander is al dertien jaar samen met een ander, zijn vrouw Annabel. Sander en Annabel hebben een grote kinderwens. Na jaren vol ziekenhuisbezoeken en hormoonbehandelingen is deze wens nog steeds onvervuld. Dit heeft een grote uitwerking op hun hele leven. Ten einde raad kloppen ze aan bij Birgit, ze hebben haar nodig, zij is immers de beste. Waarmee haar leven volkomen op zijn kop komt te staan.

Met Een lege plek heeft Sophie Wester een intense huiveringwekkende psychologische thriller afgeleverd. Een tikkeltje meer luguber dan je bij het zien van de cover zou doen vermoeden. Vol onvervulde verlangens en gecompliceerde familiebanden.

Een lege plek, intense huiveringwekkende thriller. Hoever zou jij gaan om jouw verlangens en die van een ander te vervullen? Aanrader!



Met dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten