zondag 20 oktober 2013

Leestip: Marionet - Olga Hoekstra en Janneke Heimweg

Vandaag een leestip voor jullie, over een project waar ik zelf heel enthousiast over ben.
Auteurs Olga Hoekstra en Janneke Heimweg zijn recent een geweldig nieuw project, Marionet de schoolpleinthriller begonnen.
Ik volg beide auteurs op Twitter en heb op deze manier hun plannen voor dit project vanaf het begin kunnen volgen.


Wat houdt dit project in?
Olga Hoekstra en Janneke Heimweg zijn samen een thrillerproject begonnen. Samen schrijven zij een schoolpleinthriller, met hierin voor iedere ouder herkenbare situaties. Zoals hierboven al vermeld ontstond het idee tussen beide auteurs op Twitter, echt een grandioos idee.
Het project loopt nu drie weken. Iedere week, op zaterdag plaatsen de auteurs twee nieuwe hoofdstukken op een speciaal hiervoor in het leven geroepen website, Marionet, Schoolpleinthriller.

Vanaf het begin volg ik de website en het verhaal en iedere week kijk ik uit naar weer twee nieuwe hoofdstukken.
De schrijfstijl van beide auteurs is geweldig, een vlotte spannende schrijfstijl, die uitnodigt om de rest van het verhaal snel te willen lezen.
Ik heb pas zes hoofdstukken gelezen, maar alleen de proloog zorgde er al voor dat ik de rest van het verhaal ook wil lezen en zelfs zo nieuwsgierig ben geworden dat ik de thriller van Olga en de aankomend thriller van Janneke ook graag wil lezen.

Olga Hoekstra
Olga Hoekstra (Leeuwarden, 1980) studeerde strafrecht en journalistiek.
Ze werkte vier jaar bij een juridische uitgeverij.
Olga kwam uit de kast als schrijver na de geboorte van haar oudste dochter in 2010. Ze behaalde in 2012 een plek in de bundel Ontluikende Liefde met haar romantische novelle Engelenveer.
In 2013 debuteerde ze met de thriller Dodenweg, deel 1 in de Saksenburcht Thriller Serie.

Janneke Heimweg
In 2012 zijn zeven korte verhalen van Janneke Heimweg gepubliceerd in verhalenbundels, met een van deze won zij de derde prijs. Janneke is gastblogger voor verschillende websites, waaronder schrijvenonline. Ook schrijft ze (boek)recensies en draagt haar columns voor tijdens literaire avonden.
Momenteel schrijft Janneke aan haar eerste thriller Cum Laude.

Waar gaat het verhaal over
Marionet is het nieuwe thrillerproject van schrijfsters Olga Hoekstra en Janneke Heimweg. Een schoolpleinthriller met voor iedere ouder herkenbare situaties.
Maar tot hoe ver gaat die herkenning? Als er een lijk met gaten in armen en benen wordt gevonden? Is hier sprake van Stigmata?
Aan rechercheur Feline Meerman, alleenstaande moeder met kleuterdochter op dezelfde school, de loodzware taak de moord op te lossen.
Al snel leidt het spoor naar meester Andreas Luyten die met zijn verleden als priester een geliefd roddelonderwerp is op het schoolplein.
En hoe zit dat eigenlijk met die schoolmoeders, zijn ze wel wie ze zeggen dat ze zijn?
Feline graaft dieper en dieper en wordt door haar fascinatie voor Andreas steeds nauwer betrokken bij de zaak.
Als een tweede lijk met dezelfde verwondingen een schoolmoeder blijkt te zijn, breekt de paniek pas echt los. Iedereen lijkt verdacht.
Hoe gaat Feline de zaak, de school en haar reputatie redden?

Nieuwsgierig geworden?
Bezoek dan de website van Olga en Janneke.

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten