dinsdag 5 november 2013

Nieuwe boeken aankomende recencies

Vandaag een blogpost over de aankomende recensies die jullie de komende tijd op mijn blog kunnen verwachten. Ik mag echt hele gave boeken lezen en recenseren, waar ik enorm naar uitkijk. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als ik.

ALEX – Piere Lemaitre
De klapper van deze maand vind ik toch wel dat ik ALEX van Pierre Lemaitre, het boek wat eind van de maand verschijnt en waar ik al eerder een blogpost over plaatste, nu al mag lezen. Ik kijk er enorm naar uit, lijkt me een super goed boek.
Korte samenvatting
Alex Prévost wordt bruut in elkaar geslagen in de straten van Parijs en ontvoerd in een witte bestelbus. Haar kidnapper lijkt maar één ding te willen: Alex langzaam en lijdend te zien sterven. Maar de bloedmooie en vindingrijke Alex heeft een volstrekt eigen moraal. Zij is allesbehalve een gewoon slachtoffer.
Commandant Camille Verhoeven heeft geen enkel aanknopingspunt. Hij heeft geen verdachte en geen spoor. De eigenzinnige commandant, die door eigen redenen diep geraakt wordt door dit misdrijf, levert een strijd tegen de klok.

Verdriet – Angelique Borgmeijer
Angelique deed een oproep op Twitter, haar debuutboek in ruil voor een recensie. Daar kon ik natuurlijk geen nee, tegen zeggen. Ik ben erg benieuwd naar haar boek. Inmiddels heb ik het boek binnen en kan niet wachten om erin te beginnen.
Korte samenvatting
Het leven lacht Helena Ruit toe, maar een groot verlies, een confrontatie met haar beste vriendin en een geheim waar de meeste mensen bang voor zijn veranderen dat abrupt. Het dwingt Helena te kiezen tussen leven en dood. Alhoewel ze twijfelt of de goede keuze heeft gemaakt en of ze er wel klaar voor wat komen gaat, moet ze alles wat haar bekend is achter laten. Echter de grote vraag blijft: wordt haar normale leven weer normaal of blijft ze altijd in gevaar?

Hotel mama – Thiery Thielemans.
Thiery vroeg op Facebook of ik haar boek wilde lezen in ruil voor een recensie. Dat wilde ik natuurlijk heel graag. Het boek ligt inmiddels klaar op mijn stapel om gelezen te worden, ik ben erg benieuwd. Ik hoor goede verhalen over dit boek.
Korte samenvatting
In Hotel Mama lees je herkenbare verhalen van een normaal gezin dat best bijzonder is. Een gezin dat er niet als vanzelfsprekend is gekomen maar een gezin dat geleerd heeft om van hele normale dingen in het leven iets heel bijzonders te maken. Iedere dag en elk moment!
Hotel Mama is een feest der herkenning voor iedereen die iets met kinderen heeft maar ook voor hen die (nog) kinderloos zijn. Tenslotte is iedereen ooit kind geweest!

In het duister – Marleen Ekelmans
Het debuut van Marleen Ekelmans. Een Young Adult thriller, verschijnt omstreeks 10 november.
Ik ben er super benieuwd naar.
Korte samenvatting
Nora, een jonge journaliste, krijgt de opdracht over een beruchte verdwijningszaak te schrijven.
Na een avond stappen, acht jaar geleden is Emma verdwenen.
Nora bijt zich er helemaal in vast en wil tot op de bodem uitzoeken waarom er nooit een spoor van het meisje is gevonden.
Daarbij ontdekt ze dat de politie behoorlijke steken heeft laten vallen bij het onderzoek.
Terwijl de puzzelstukjes op hun plek vallen lijkt Nora de grip op haar eigen zo perfecte leven te verliezen.
Haar solide relatie met Roderick vertoont barsten en het nauwe contact met haar broer, een rechercheur bij de politie, is bekoeld.
De zaak Emma houdt haar volledig in de greep…
Tot ze de gruwelijke waarheid ontdekt.
Een vlotte, meeslepende thriller met spectaculaire ontknoping.

Dekmantel – Loes den Hollander.
Dit boek verschijnt rond 15 november 2013.
Korte samenvatting
Als een grootscheeps DNA-onderzoek de dader aanwijst van de moord op Jellemieke Kaagman, veroorzaakt dat een grote schok bij de families van zowel het slachtoffer als de dader. De ouders van Jellemieke raken verstrikt in een onderlinge strijd die zich toespitst op hun uiteenlopende idee:en over wraak en recht op vergelding.
De vrouw van de dader voelt zichzelf steeds verder wegdrijven van alles wat haar relatie leek voor te stellen. Tijdens het proces dat volgt, verdwijnt de jongste dochter van de moordenaar. Aanvankelijk denkt men dat de emoties over de daad van haar vader haar te veel zijn geworden, maar dat verandert als er aanwijzingen komen dat ze niet geheel vrijwillig is weggegaan.
In de beide families nestelt zich achterdocht, verdenking en angst. Wie is kwaad genoeg om de moord op Jellemieke te wreken? En op wie is de woede vooral gericht?
Het antwoord lijkt voor de hand te liggen...


Wintergast – Jet van Vuuren.
Dit boek verschijnt rond 15 november 2013.
Korte samenvatting

Het is bijna kerstvakantie en Bea Versluis is moe. Moe van haar werk in het onderwijs en moe van haar man. Als een aangetrouwde neef haar vraagt of ze de kerstdagen bij hem en zijn familie komt doorbrengen, aarzelt Bea geen moment. Hoewel ze tot dan toe amper contact met hen heeft gehad, pakt ze haar koffers en vertrekt ze zonder echtgenoot.
Onderweg naar de herenboerderij van de neef strandt ze echter met haar auto in een dichte sneeuwstorm. Als de neef haar daarna oppikt zal ze zonder eigen vervoer de rest van de vakantie in het huis van de onbekende familie moeten doorbrengen. Een huis dat niet alleen ver van de bewoonde wereld ligt, maar ook geheimen herbergt.
Ingesneeuwd en geïsoleerd stuit Bea op een verschrikkelijk familiegeheim dat niet voor haar bestemd is. Dan merkt ze dat haar sprookjesachtige droom van een fijne kerst in een warme familiekring uit elkaar dreigt te spatten. Niet alleen wordt haar de welverdiende rust ontnomen, maar begint het langdurige slaapgebrek ook bezit van haar te nemen. Wat is nog werkelijkheid en wat is droom?De redding van Callie & Kayden – Jessica Sorensen
Het tweede deel van de Callie en Kayden serie.
Kayden is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en niemand weet hoe erg hij aan toe is en of hij zijn verwondingen overleeft. Callie maakt zich verschrikkelijke zorgen, maar zij mag niet bij Kayden in de buurt komen. Iedereen wil de twee jonge geliefden uit elkaar houden.
Er is ook nog eens aangifte gedaan tegen Kayden. De enige die hem kan redden is Callie, maar dan moet ze haar eigen geheimen prijsgeven.
Hoever zullen zij gaan voor de liefde? Vinden zij hun weg naar elkaar weer terug of raken ze voor eens en altijd vervreemd van elkaar?

Mijn man – Overgave – Jodi Ellen Malpas
Het derde en tevens laatste deel van de Mijn man trilogie.
Korte samenvatting
De gasten druppelen The Manor binnen en dit moet een bijzondere en gelukkige dag worden voor Jesse en Ava. Zij moet accepteren dat ze Jesse nooit helemaal kan temmen, maar dat wil ze ook niet. Maar net als Ava denkt dat zij eindelijk door Jesse zijn pantser heen is gebroken, komen er nieuwe vragen aan de oppervlakte. Is Jesse wel de man die zij denkt dat hij is?
Er verschijnen deze maand zoveel mooie boeken, teveel om op te noemen, dat is voor een andere blogpost. Ik kom tijd tekort, zoveel mooie boeken om te lezen, zo weinig tijd.

Welke boeken staan er op jouw lijstje deze maand? Welke boeken kijk jij naar uit?

4 opmerkingen:

 1. Het zijn er weer genoeg die je te lezen hebt. Leuk dat je boeken krijgt in ruil voor recensies.
  Ik ben dan ook erg benieuwd wat je er van gaat vinden.
  Verdriet spreekt mij zo op het eerste oog al aan. Maar ook hotel mama, ook al ben ik kinderloos, maar wat je al schrijft ik ben ook eens kind geweest.

  Debby
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's weer een hoop nieuw leesvoer. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om dat op deze manier te doen, Kat. Ik ga morgen in ieder geval mijn recensie van 'Verdriet' plaatsen. 'Hotel Mama' is al geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks.
  Heb Verdriet inmiddels ook uit, alleen nog een recensie van schrijven, maar dat wordt morgen, heb ik het vandaag te druk voor.
  Heb jouw recensie al gelezen en we zitten op een lijn wat betreft onze mening kan ik alvast verklappen.
  Nu ben ik begonnen in Alex, begint alvast veel belovend.
  En nu ga ik me klaar maken om weer te gaan schilderen...

  BeantwoordenVerwijderen